Workshop dezvoltarea atasamentului

     Controlul emotiilor, capacitatea de a le gestiona, intelege si accepta sunt factori deosebit de importanti pentru sanatatea persoanei si a relatiilor interumane. Aceasta abilitate nu este innascuta, ci este invatata in copilarie prin modul in care se produc interactiunile cu persoanele de referinta (parintii). In functie de ce se intampla in cadrul acestor relatii copilul va invata fie sa recunoasca, sa accepte si sa gestioneze trairile emotionale si reactiile comportamentale, fie va invata ca emotiile trebuie ascunse, sunt rusinoase si atrag dupa sine pedeapsa.

     In cadrul acestui workshop ne propunem sa discutam despre ce inseamna o relatie de atasament parinte-copil securizanta, cum se formeaza, care este impactul acesteia asupra dezvoltarii ulterioare (varsta scolara mica, adolescenta, perioada adulta) si cum ghidam comportamental copilul in cadrul acestei relatii.

     Comportamentul copilului este asemeni unei imagini cu un deget indreptat spre luna. Daca ne axam pe deget (comportament) nu vom vedea luna (relatia parinte copil din spatele comportamentului).

Informatii si inscrieri:

Adriana Lăpădătoni

Psiholog clinician
Psihoterapeut sistemic individual, cuplu si familie
Adriana.Lapadatoni@casutaparintilor.ro
0726-155260

Ramona Gâlca

Psihoterapeut sistemic individual, cuplu si familie
Educator Prenatal Certificat Lamaze LCCE
Ramona.Galca@casutaparintilor.ro
0742-211516