Workshop Atasamentul Securizant

Parenting-ul este doar un nume de secol 21 pentru un concept care exista de cand exista parintii si copiii, adica dintotdeauna. Si totusi, de ce mai vorbim de “parenting”? Oare nu am invatat, in istoria noastra ca specie, cum e mai bine sa ne crestem copiii? Oare nu mai sunt suficiente sfaturile transmise din generatie in generatie?

 

Parintii actuali, sau cei care se pregatesc sa devina parinti, isi pun frecvent o serie de intrebari legate de relatia cu copiii lor: Cum sa fiu un parinte cat mai bun? Ce e mai bine pentru micutul meu? si, desigur, intrebarea care sta in spatele tuturor celorlalte intrebari:Cum sa cresc un copil fericit?

In practica noastra profesionala am intalnit multi parinti care se confrunta cu temerile mai sus amintite. Oare ii ofer copilului meu o educatie potrivita pentru lumea de azi? Ce sa fac atunci cand micutul meu are probleme de comportament? Cum pot sa ii ofer libertatea pentru a creste si a se dezvolta, dar in acelasi timp sa ii arat ca in viata trebuie sa avem si niste limite?

Tuturor acestor intrebari si multor altora care se pot ivi pe parcursul intalnirilor cu dumneavoastra ne propunem sa incercam sa le raspundem aici, la Casuta parintilor, prin intermediul cursurilor pe tema parentingului pe care le organizam.

Va punem la dispozitie informatii fundamentate stiintific pe urmatoarele teme:

  • dezvoltarea biologica, emotionala si intelectuala a copilului mic
  • atasamentul – ce este si cum il cultivam
  • problemele de comportament la copii – crizele de tantrum
  • problemele emotionale la copii
  • comunicarea eficienta parinte-copil
  • autocunoasterea ca parinte