Psihoterapie

Psihoterapia este un tip de serviciu psihologic centrat pe sprijinirea persoanei in procesul de vindecare (in urma unei pierderi, divort, trauma, doliu, a unor relatii a caror functionare dauneaza celor implicati si dureaza de foarte mult timp sau a unor dificultati emotionale, cognitive sau comportamentale care au persistat in timp) si de invatare a unor noi modalitati de abordare a problemelor de viata. Poate fi de asemenea si un proces de suport (terapie suportiva) atunci cand cineva traverseza o perioada dificila in viata sau se resimte un nivel crescut de stres.

In cadrul sedintelor de psihoterapie, persoana este sprijinita sa inteleaga dificultatile sau distresul cu care se confrunta, sa inteleaga ce o motiveaza (sau nu) sa se orienteze in anumite directii si sa identifice noi modalitati de a produce schimbari in directia dorita si in modul de a gandi si de a se comporta.

Asadar, in cadrul acestui proces sunt explorate emotiile, gandurile, convingerile persoanei si evenimentele semnificative (din copilarie si din istoria personala) intr-o maniera structurata, alaturi de un specialist special format in vederea realizarii acestui demers in siguranta.