Despre Noi

despre noi

Parintii buni le dau copiilor radacini si aripi. Radacini ca sa stie unde le este casa si aripi ca sa zboare in alte parti unde sa arate celorlalti ce au invatat.
Jack Canfield

Casuta parintilor este un proiect care s-a nascut din dorinta de a ajuta parintii sa faca fata provocarilor legate de proaspata venire in familie a unui nou membru. Principalul nostru obiectiv este sa sprijinim familiile aflate in diverse etape de transformare oferindu-le informatii, instrumente de lucru si suport profesionist.

Avand la baza spiritul psihoterapiei sistemice – un domeniu al psihoterapiei care vede familia ca un microsistem in care fiecare membru influenteaza si este la randul lui influentat de ceilalti membri in functionarea sa fizica, mentala si emotionala – credem ca modul in care se intampla lucrurile in familie este esential pentru formarea si devenirea indivizilor care o alcatuiesc. De aceea lucram cu familii, cu parinti, cu cupluri, cu grupuri si nu doar cu indivizi.


Viata nu e ceea ce ar trebui sa fie. Este ceea ce este. Felul in care ii faci fata face diferenta
Virginia Satir


Virginia Satir, o personalitate de renume international din domeniul psihoterapiei sistemice, spunea:
“ Sentimentul ca avem valoare poate inflori numai intr-o atmosfera in care diferentele individuale sunt apreciate, greselile sunt tolerate, comunicarea este deschisa, iar regulile sunt flexibile – un fel de atmosfera care se regaseste intr-o familie grijulie.”

Este un principiu dupa care ne ghidam aici, la Casuta parintilor.

Cine suntem:
Psih. Ramona Gâlcă – Psihoterapeut sistemic individual, de cuplu si familie; Educator Prenatal Certificat Lamaze LCCE
Psih. Adriana Lăpădătoni – Psiholog clinician specialist; Psihoterapeut individual;Psihoterapeut sistemic de cuplu si familie